Shop With US Online NewsJS

This RSS feed URL is deprecated

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

„Srpski ministar spoljnih poslova se zalaže za podelu Kosova“ – naslov je članka objavljenog na portalu lista Handelsblat: „Tako bi konflikt koji traje decenijama oko bivše srpske pokrajine koju sada naseljavaju gotovo samo još Albanci, mogao da bude ...и још »

Na pola puta ka priznanju Kosova - Данас

Pritom previđa da je taj dijalog već otvoren briselskim razgovorima sa „privremenim organima iz Prištine“, koji treba da dovedu do „normalizacije odnosa“ sa samoproklamovanom državom kosmetskih Albanaca nazvanom Kosovo. Briselski razgovori su ...и још »

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović predložio je 18. maja 2001. da na Kosovu budu stvorena dva entiteta — srpski i albanski, kako bi bilo pomireno istorijsko pravo Srba i etničko pravo Albanaca. Srpski entitet bio bi pod zaštitom jugoslovenske ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Kome sve smeta Oliver Ivanović? - Данас

Desilo se to u Kosovskoj Mitrovici, a prema prvim rečima Oliver Ivanović ne veruje da su mu automobil zapalili Albanci, što bi moglo značiti da se našao na meti ili “svojih” Srba ili nekih interesnih grupa u okviru Eulex-a. Druga opcija, iako može da ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Foto Tanjug/Dragan Kujundžić. JOŠ SRODNIH VESTI. Aleksandar Vučić o tvitu Dragana Đilasa · Vučić: ...и још »

Guskova: Kasno za dijalog o Kosovu - Данас

Ona je za Prvi program Radio Beograda izjavila da je poziv za unutrašnji dijalog o Kosovu došao „kada je toliko papira potpisano, kada je godinama trajao taj pregovarački proces, kada je sve pri kraju“ i upitla zašto o tome ne bi bio raspisan referendum?и још »

"Rešenje za Kosovo: Razgraničenje - šta je srpsko, a šta albansko" - Vesti

Prvi potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da će prilikom dijaloga o Kosovu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom proveriti mogućnost "razgraničenja" na "srpsko i albansko" za koje se, podseća, godinama zalagao, a da će, ...и још »

Sveti Aleksandar ubiva aždahu - Данас

„Nema Srbija decu za novi rat, bio bi nam kraj“, poručio je akademik Dušan Kovačević u razgovoru za Tanjug. 36Piše: Slaviša Lekić 31. jula 2017. 15.00. Istinomer. „Ajde!“, uskliknuo je Zoran Radmilović, glasom kultnog Radovana, Kovačevićevog, valjda, ...и још »

PODELA, AUTONOMIJA, KIPARSKI MODEL Ovo su najnoviji predlozi za KOSOVO izneti nakon Vučićevog poziva na ... - Blic (саопштења)

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog i razmatra na koji način bi trebalo rešiti problem Kosova i Metohije, pojedini scenariji za prevazilaženje ovog problema su se već pojavili. Foto: Blic / RAS Srbija. Podela Kosova i ...и још »