Shop With US Online NewsJS

This RSS feed URL is deprecated

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović predložio je 18. maja 2001. da na Kosovu budu stvorena dva entiteta — srpski i albanski, kako bi bilo pomireno istorijsko pravo Srba i etničko pravo Albanaca. Srpski entitet bio bi pod zaštitom jugoslovenske ...и још »

Guskova: Kasno za dijalog o Kosovu - Данас

Ona je za Prvi program Radio Beograda izjavila da je poziv za unutrašnji dijalog o Kosovu došao „kada je toliko papira potpisano, kada je godinama trajao taj pregovarački proces, kada je sve pri kraju“ i upitla zašto o tome ne bi bio raspisan referendum?и још »

Varadi: Srbi na KiM moraju imati teritorijalnu i personalnu autonomiju - Радио Телевизија Србије

Linija ispod koje se ne smeju spustiti srpski interesi jeste teritorijalna i personalna autonomija za Srbe na Kosovu i Metohiji, kaže Tibor Varadi, akademik, profesor prava, koji je zastupao Srbiju u međunarodnim procesima. Konsenzus je malo verovatan, ...и још »

Na pola puta ka priznanju Kosova - Данас

Pritom previđa da je taj dijalog već otvoren briselskim razgovorima sa „privremenim organima iz Prištine“, koji treba da dovedu do „normalizacije odnosa“ sa samoproklamovanom državom kosmetskih Albanaca nazvanom Kosovo. Briselski razgovori su ...и још »

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

Ne može se zamisliti da će se Kosovari složiti sa naelektrisanim korigovanjem granica sa Srbijom, piše štampa na nemačkom o ideji šefa srpske diplomatije Ivice Dačića o podeli Kosova. Predlog se naziva „kontroverznim“. „Srpski ministar spoljnih poslova ...и још »

Dačić: Kritičari mog predloga bi - da predaju celo Kosovo - Blic (саопштења)

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić uzvratio je danas kritičarima njegovog predloga o razgraničenju, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije, tvrdnjom da oni zapravo žele da predaju Albancima - celo Kosovo. Ivica Dačić Foto: Zoran ...и још »

Kome sve smeta Oliver Ivanović? - Данас

Desilo se to u Kosovskoj Mitrovici, a prema prvim rečima Oliver Ivanović ne veruje da su mu automobil zapalili Albanci, što bi moglo značiti da se našao na meti ili “svojih” Srba ili nekih interesnih grupa u okviru Eulex-a. Druga opcija, iako može da ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Foto Tanjug/Dragan Kujundžić. JOŠ SRODNIH VESTI. Vučić i Faremo o pomoći UNOPS-a · Vučić ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Варади: Срби на КиМ морају имати територијалну и персоналну аутономију - Радио Телевизија Србије

Линија испод које се не смеју спустити српски интереси јесте територијална и персонална аутономија за Србе на Косову и Метохији, каже Тибор Варади, академик, професор права, који је заступао Србију у међународним процесима.и још »