This RSS feed URL is deprecated

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović predložio je 18. maja 2001. da na Kosovu budu stvorena dva entiteta — srpski i albanski, kako bi bilo pomireno istorijsko pravo Srba i etničko pravo Albanaca. Srpski entitet bio bi pod zaštitom jugoslovenske ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

Ne može se zamisliti da će se Kosovari složiti sa naelektrisanim korigovanjem granica sa Srbijom, piše štampa na nemačkom o ideji šefa srpske diplomatije Ivice Dačića o podeli Kosova. Predlog se naziva „kontroverznim“. NATO Osterweiterung (Getty Images ...и још »

"ZA NAŠU DECU SU LAPTOPOVI, NE TOPOVI" Autorski tekst Ivice Dačića za "Blic" o VUČIĆEVOJ INICIJATIVI - Blic (саопштења)

Veliki umovi raspravljaju o idejama. Srednji umovi raspravljaju o događajima. Sitni umovi raspravljaju o ljudima. Ivica Dačić. Foto: z. lončarević / RAS Srbija Ivica Dačić. Mnogo godina je prošlo otkako je Elenor Ruzvelt, velika žena velikog čoveka ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

NIŠ - Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. On je to rekao povodom pitanja novinara kako vidi izjavu ruske istoričarke Elene Guskove da ...и још »

DAČIĆ POVODOM DIJALOGA O KOSOVU: Razgraničenje na "srpsko i albansko", uz zaštitu manastira i ZSO na jugu - Вечерње Новости

Prvi potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da će prilikom dijaloga o Kosovu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom proveriti mogućnost "razgraničenja" na "srpsko i albansko" za koje se, podseća, godinama zalagao, a da će ...и још »

Bojović ipak vlasnik Energoprojekta - Balkan Magazin

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić kaže da će prilikom dijaloga o Kosovu još jednom pomenuti mogućnost "razgraničenja na srpsko i albansko". Vulin je izjavio da treba uvesti vojnu obuku za sve građane. Energoprojekt je nakon višemesečnog "natezanja ...и још »

Merkelova pobeđuje, pa dolazi u Niš - Balkan Magazin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posetu Niškom i Pirotskom okrugu puštanjem u rad prve proizvodne linije u novosagrađenoj fabrici nemačke kompanije „Leoni“. U pogonu je sada zaposleno 150 radnika, a radiće najmanje 2.200 . Vučić ...и још »

Вучић: Иако Срби још нису спремни, нећу попустити - Радио Телевизија Србије

Желим да отворено и фер разговарамо о решењу косовског конфликта, поручује председник Србије Александар Вучић. Та дебата ће за све нас имати лековито дејство, сматра Вучић. Председник Србије Александар Вучић истакао је да жели, у вези са Косовом, да ...и још »

Вучић: Добро је што се чују различити гласови о КиМ - Радио Телевизија Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је добро што се чују различити гласови о Космету, од Тадићеве идеје до Војислава Шешеља и Лазареве клетве, па до три-четири предлога која су стигла из Владе. Истакао је да је упутио позив на дијалог, а ...и још »