This RSS feed URL is deprecated

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

„Srpski ministar spoljnih poslova se zalaže za podelu Kosova“ – naslov je članka objavljenog na portalu lista Handelsblat: „Tako bi konflikt koji traje decenijama oko bivše srpske pokrajine koju sada naseljavaju gotovo samo još Albanci, mogao da bude ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Foto Tanjug/Dragan Kujundžić. JOŠ SRODNIH VESTI. UOČI POSETE KINI: EU brine uticaj Pekinga u ...и још »

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Šta sadrži studija Branislava Krstića "Kosovo pred sudom istorije" s predlogom o preuređenju Kosova u dva entiteta na koju skreće pažnju Nebojša Čović. PREUREĐENJE KOSOVA: Dva entiteta po predlogu Branislava Krstića. Potpredsednik Vlade Srbije ...и још »

Kome sve smeta Oliver Ivanović? - Данас

Desilo se to u Kosovskoj Mitrovici, a prema prvim rečima Oliver Ivanović ne veruje da su mu automobil zapalili Albanci, što bi moglo značiti da se našao na meti ili “svojih” Srba ili nekih interesnih grupa u okviru Eulex-a. Druga opcija, iako može da ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Sveti Aleksandar ubiva aždahu - Данас

„Nema Srbija decu za novi rat, bio bi nam kraj“, poručio je akademik Dušan Kovačević u razgovoru za Tanjug. 36Piše: Slaviša Lekić 31. jula 2017. 15.00. Istinomer. „Ajde!“, uskliknuo je Zoran Radmilović, glasom kultnog Radovana, Kovačevićevog, valjda, ...и још »

Guskova: Kasno za dijalog o Kosovu - Данас

Ona je za Prvi program Radio Beograda izjavila da je poziv za unutrašnji dijalog o Kosovu došao „kada je toliko papira potpisano, kada je godinama trajao taj pregovarački proces, kada je sve pri kraju“ i upitla zašto o tome ne bi bio raspisan referendum?и још »

Na pola puta ka priznanju Kosova - Данас

Pritom previđa da je taj dijalog već otvoren briselskim razgovorima sa „privremenim organima iz Prištine“, koji treba da dovedu do „normalizacije odnosa“ sa samoproklamovanom državom kosmetskih Albanaca nazvanom Kosovo. Briselski razgovori su ...и још »

Prokić: Vučić je došao na vlast da potpiše konačno rešenje za Kosovo - Radio Slobodna Evropa

Dramski pisac Nenad Prokić za Zašto komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da veruje da je pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova. "On jeste pravi čovek za to ne više ni kao predsednik, ne više ni kao premijer, već zato što ima iz ...и још »

PODELA, AUTONOMIJA, KIPARSKI MODEL Ovo su najnoviji predlozi za KOSOVO izneti nakon Vučićevog poziva na ... - Blic (саопштења)

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog i razmatra na koji način bi trebalo rešiti problem Kosova i Metohije, pojedini scenariji za prevazilaženje ovog problema su se već pojavili. Foto: Blic / RAS Srbija. Podela Kosova i ...и још »