This RSS feed URL is deprecated

Veća ovlašćenja direktoru BIA - Вечерње Новости

Izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji u Skupštini. Za zaposlenje nije potreban konkurs, dovoljno rešenje prvog čoveka. U zgradi BIA pravila se poštuju. JOŠ SRODNIH VESTI. BIA čuva Srbiju među silama · BIA SAOPŠTILA: Pesma nije razlog ...и још »

U srpsku tajnu službu bez konkursa? - Radio Slobodna Evropa

Izmene zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji Srbije, kojima se značajno proširuju ovlašćenja njenog direktora, otvorile su i pitanje da li će na taj način efikasnije funkcionisati tajna služba. Dok deo javnosti iznosi zamerke, Vlada je predlog ...и још »

Izmene Zakona o BIA u skupštinskoj proceduri - Voice of America

U Skupštinu Srbije, po hitnom postupku, stigle su izmene Zakona o Bezbednosno - informativnoj agenciji (BIA), a jedna od novina je da će ubuduće akt o sistematizaciji radnih mesta u Agenciji donositi direktor uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije.и још »

Šabić: Izmene Zakona o BIA u suprotnosti sa Ustavom - N1 Info (саопштења) (блог)

Poverenik Rodoljub Šabić izneo je više kritičkih opservacija i mišljenja na izmene i dopune Zakona o BIA u kojima ukazuje da su u suprotnosti sa Ustavom i drugim podzakonskim aktima, ali ih Vlada Srbije nije prihvatila pre upućivanja parlament po ...и још »

Закон о БИА и коментари - Радио Телевизија Војводине

Предложеним изменама Закона о БИА предвиђено је да директор те агенције одлучује решењем о заснивању радног односа припадника БИА, али то не значи да је промењена процедура за пријем нових радника, нити у БИА неко може да ...и још »

Zakon koji jača ovlašćenja direktora BIA stigao u Skupštinu - N1 Info (саопштења) (блог)

Izmene i dopune Zakona o bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) kojima je previđeno da akt o sistematizaciji i uređenju radnih mesta donosi direktor BIA uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije, stigle su u proceduru Skupštine Srbije. Tim izmenama ...и још »

PREDLOŽENE HITNE IZMENE ZAKONA O BIA Evo koja će sve ovlašćenja ubuduće imati DIREKTOR TAJNE SLUŽBE - Blic (саопштења)

U skupštinsku proceduru ušle su izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji, koje je pripremila Vlada Srbije, a po kojima će direktor BIA ubuduće samostalno uređivati sistematizaciju radnih mesta, zapošljavati nove kadrove, bez konkursa ...и још »

Brnabić: Zakon o BIA - da postanemo normalno društvo - N1 Info (саопштења) (блог)

Sigurna sam da se novi Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji u praksi neće pretvoriti ni u šta što je u suprotnosti s vladavinom prava i evropskim putem Srbije, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Odredba da direktor BIA vrši sistematizaciju je ...и још »

Transparentnost Srbija: Hitnost Zakona o BIA koja traje godinu i po dana - Blic (саопштења)

Organizacija Transapretnost Srbija kritikovala je danas predložene izmene Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), koji je Vlada uputila po hitnom postupku, u delu koji reguliše da ubuduće za službenike BIA neće biti obavezan konkurs pri ...и још »

Prelević o BIA: Fokus će biti na unutrašnjem neprijatelju - N1 Info (саопштења) (блог)

U Skupštinu Srbije, po hitnom postupku, stigle su izmene Zakona o Bezbednosno - informativnoj agenciji, kojima se jačaju ovlašćenja direktora BIA. Od toga ko će raditi u službi do toga kolike će biti plate zaposlenih - odlučivaće Bratislav Gašić ...и још »