This RSS feed URL is deprecated

Veća ovlašćenja direktoru BIA - Вечерње Новости

Izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji u Skupštini. Za zaposlenje nije potreban konkurs, dovoljno rešenje prvog čoveka. U zgradi BIA pravila se poštuju. JOŠ SRODNIH VESTI. BIA SAOPŠTILA: Pesma nije razlog Kebinog saslušanja; KEBA ...и још »

U srpsku tajnu službu bez konkursa? - Radio Slobodna Evropa

Izmene zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji Srbije, kojima se značajno proširuju ovlašćenja njenog direktora, otvorile su i pitanje da li će na taj način efikasnije funkcionisati tajna služba. Dok deo javnosti iznosi zamerke, Vlada je predlog ...и још »

Izmene Zakona o BIA u skupštinskoj proceduri - Voice of America

U Skupštinu Srbije, po hitnom postupku, stigle su izmene Zakona o Bezbednosno - informativnoj agenciji (BIA), a jedna od novina je da će ubuduće akt o sistematizaciji radnih mesta u Agenciji donositi direktor uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije. U ...и још »

Transparentnost Srbija: Hitnost Zakona o BIA koja traje godinu i po dana - Blic (саопштења)

Organizacija Transapretnost Srbija kritikovala je danas predložene izmene Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), koji je Vlada uputila po hitnom postupku, u delu koji reguliše da ubuduće za službenike BIA neće biti obavezan konkurs pri ...и још »

PREDLOŽENE HITNE IZMENE ZAKONA O BIA Evo koja će sve ovlašćenja ubuduće imati DIREKTOR TAJNE SLUŽBE - Blic (саопштења)

U skupštinsku proceduru ušle su izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji, koje je pripremila Vlada Srbije, a po kojima će direktor BIA ubuduće samostalno uređivati sistematizaciju radnih mesta, zapošljavati nove kadrove, bez konkursa ...и још »

Измене Закона о БИА у скупштинској процедури - Радио Телевизија Србије

У скупштинску процедуру ушле су измене и допуне Закона о БИА, а једна од новина је да ће убудуће акт о систематизацији радних места у Агенцији доносити директор уз претходну сагласност Владе Србије. У предлогу измена тог закона, који је објављен на ...и још »

Izmene i dopune Zakona o BIA stigle u skupštinu - B92

Izmenama je previđeno da akt o sistematizaciji i uređenju radnih mesta donosi direktor BIA uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije. Tim izmenama predviđeno da se aktom koji donosi direktor BIA, utvrđuju organizacione jedinice, poslovi koji se u njima ...и још »

Šabić: Primedbe Poverenika na Zakon o BIA nisu prihvaćene - Blic (саопштења)

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić danas je saopštio da su se njegove glavne primedbe na Predlog Zakona o izmenama i dopunama zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) odnosile na rešenja ...и још »

DS: BIA nije stranačko obezbeđenje SNS-a - Данас

Zakon po hitnom postupku se gura kroz “mala vrata” skupštine kako bi vlast mogla da nastavi sa zloupotrebama ove agencije. Ovakav način usvajanja Zakona imaće samo štetne posledice po bezbednost građana i ostvarivanje i zaštitu njihovih prava i sloboda ...и још »

DS: Izmene zakona o BIA nastavak stvaranja tajne policije - Blic (саопштења)

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA), koje su na predlog Vlade Srbije ušle u hitnu skupštinsku proceduru, "nastavak politizacije BIA i stvaranja Vučićeve tajne policije pod ...и још »