Shop With US Online NewsJS

This RSS feed URL is deprecated

Veća ovlašćenja direktoru BIA - Вечерње Новости

Izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji u Skupštini. Za zaposlenje nije potreban konkurs, dovoljno rešenje prvog čoveka. U zgradi BIA pravila se poštuju. JOŠ SRODNIH VESTI. BIA čuva Srbiju među silama · BIA SAOPŠTILA: Pesma nije razlog ...и још »

U srpsku tajnu službu bez konkursa? - Radio Slobodna Evropa

Izmene zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji Srbije, kojima se značajno proširuju ovlašćenja njenog direktora, otvorile su i pitanje da li će na taj način efikasnije funkcionisati tajna služba. Dok deo javnosti iznosi zamerke, Vlada je predlog ...и још »

Izmene Zakona o BIA u skupštinskoj proceduri - Voice of America

U Skupštinu Srbije, po hitnom postupku, stigle su izmene Zakona o Bezbednosno - informativnoj agenciji (BIA), a jedna od novina je da će ubuduće akt o sistematizaciji radnih mesta u Agenciji donositi direktor uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije.и још »

Izmene i dopune Zakona o BIA stigle u skupštinu - B92

Izmenama je previđeno da akt o sistematizaciji i uređenju radnih mesta donosi direktor BIA uz prethodnu saglasnost Vlade Srbije. Tim izmenama predviđeno da se aktom koji donosi direktor BIA, utvrđuju organizacione jedinice, poslovi koji se u njima ...и још »

Šabić: Izmene Zakona o BIA u suprotnosti sa Ustavom - N1 Info (саопштења) (блог)

Poverenik Rodoljub Šabić izneo je više kritičkih opservacija i mišljenja na izmene i dopune Zakona o BIA u kojima ukazuje da su u suprotnosti sa Ustavom i drugim podzakonskim aktima, ali ih Vlada Srbije nije prihvatila pre upućivanja parlament po ...и још »

PREDLOŽENE HITNE IZMENE ZAKONA O BIA Evo koja će sve ovlašćenja ubuduće imati DIREKTOR TAJNE SLUŽBE - Blic (саопштења)

U skupštinsku proceduru ušle su izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji, koje je pripremila Vlada Srbije, a po kojima će direktor BIA ubuduće samostalno uređivati sistematizaciju radnih mesta, zapošljavati nove kadrove, bez konkursa ...и још »

DS: Izmene zakona o BIA nastavak stvaranja tajne policije - Blic (саопштења)

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA), koje su na predlog Vlade Srbije ušle u hitnu skupštinsku proceduru, "nastavak politizacije BIA i stvaranja Vučićeve tajne policije pod ...и још »

DS: BIA nije stranačko obezbeđenje SNS-a - Данас

Zakon po hitnom postupku se gura kroz “mala vrata” skupštine kako bi vlast mogla da nastavi sa zloupotrebama ove agencije. Ovakav način usvajanja Zakona imaće samo štetne posledice po bezbednost građana i ostvarivanje i zaštitu njihovih prava i ...и још »

Transparentnost Srbija: Hitnost Zakona o BIA koja traje godinu i po dana - Blic (саопштења)

Organizacija Transapretnost Srbija kritikovala je danas predložene izmene Zakona o bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), koji je Vlada uputila po hitnom postupku, u delu koji reguliše da ubuduće za službenike BIA neće biti obavezan konkurs pri ...и још »

Brnabić: Zakon o BIA - da postanemo normalno društvo - N1 Info (саопштења) (блог)

Sigurna sam da se novi Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji u praksi neće pretvoriti ni u šta što je u suprotnosti s vladavinom prava i evropskim putem Srbije, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Odredba da direktor BIA vrši sistematizaciju je ...и још »