Shop With US Online NewsJS

This RSS feed URL is deprecated

Većina Katalonaca za nezavisnost - Radio Slobodna Evropa

Glasanje na referendumu u Kataloniji koji su španski državni organi proglasili nelegalnim okonačno je, a katalonske vlasti su saopštile da je Katalonija glasala za nezavisnost. Istovremeno, Evropska komisija saopštila je da je katalonski referendum ...и још »

PIKE PLAKAO POSLE UTAKMICE: Ja sam ponosni Katalonac, ne moram više da igram za Španiju (VIDEO) - Вечерње Новости

Pike, kao i njegovi sadašnji i bivši saigrači, Ćavi Ernandez i Karles Pujol, glasao je na referendumu za nezavisnost, a potom morao na teren stadiona "Kamp Nou", pošto je Barselona igrala protiv Las Palmasa ...и још »

Šta srpski političari misle o referendumu u Kataloniji i na čijoj su STRANI - Blic (саопштења)

Da li Katalonci imaju pravo na otcepljenje? Uz koga je Srbija? Gde je Kosovo, a gde Republika Srpska? Političari iz Srbije mahom podržavaju teritorijalni integritet Španije, a samo jedan je jasno podržao secesiju Katalonije i otišao na lice mesta da to ...и још »

Katalonski policajci zaplakali štiteći sugrađane; Fudbalski klubovi u generalnom štrajku (FOTO/VIDEO) - Вечерње Новости

Izaslanik i šefa delegacije katalonske vlade u Austriji Adam Kasals podsetio je da članom 7 Povelje EU može biti pokrenut postupak protiv Španije čak i eventualno da Španija bude izbačena iz EU ...и још »

Protesti u Španiji, zapaljena zastava Katalonije - Данас

Oko 10.000 građana okupilo se u centru Madrida tražeći jedinstvo Španije i protiveći se referendumu u Kataloniji kojeg je za sutra najavila regionalna vlada Katalonije. „Živela Španija“, „Ja sam Španac“, „Puigdemont u zatvor“, „Neka nam ne lažu ...и још »

Šta je važno znati o sukobu Rajoya sa Kataloncima? - Radio Slobodna Evropa

Katalonski građani uz snažanu podršku regionalnih vlasti i žestoko protivljenje vlade Španije, u nedjelju 1. oktobra održavaju referendum o nezavisnosti. Referendumsko pitanje glasi: "Želite li da Katalonija postane nazavisna država u formi republike?".и још »

Referendum o nezavisnosti Katalonije - Vreme

Ustavna kriza potresa Španiju nakon referenduma 1. oktobra u Kataloniji, jednoj od sedamnaest španski ahutonomnih regija na koji je izašlo 42,3 odsto od 5,34 miliona Katalonaca s pravom glasa. Prvi preliminarni rezultati, koje je objavila katalonska ...и још »

Pućdemon: Katalonci izborili pravo za nezavisnost - Данас

On je proglasio pobedu opcije “za“ nezavisnost Katalonije na referendumu koji je održan u nedelju, a koji španske vlasti smatraju neustavnim. Pućdemon je naglasio i da će tokom predstojeće sedmice proslediti parlamentu rezultate glasanja, kako bi sve ...и још »

Ko su Katalonci i šta hoće? - Blic (саопштења)

Katalonci su narod koji živi u "Paisos Catalans", odnosno u Katalonskim zemljama, koje čine Valensia, Balearska ostrva, delovi španske regije Aragon, Rousilon na jugoistoku Francuske i sama Katalonija. Foto: Profimedia. Zabranjeni referendum o ...и још »

KAKO JE SVE POČELO? Evo zašto Katalonija želi da se otcepi od Španije - Kurir

Dok u Barseloni pripremaju slavlje, iz Madrida šalju policajce u nameri da spreče održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije zakazanog za prvi oktobar. Šta se krije iza želje Katalonaca za otcepljenjem? Za odgovore na ova pitanje potrebno je ...и још »