This RSS feed URL is deprecated

Većina Katalonaca za nezavisnost - Radio Slobodna Evropa

Glasanje na referendumu u Kataloniji koji su španski državni organi proglasili nelegalnim okonačno je, a katalonske vlasti su saopštile da je Katalonija glasala za nezavisnost. Istovremeno, Evropska komisija saopštila je da je katalonski referendum ...и још »

REAKCIJE NA REFERENDUM U KATALONIJI: Štrahe: Međunarodno pravo inad Ustava; Asanž: Junkeru suspenduj ... - Вечерње Новости

U Kataloniji se danas održava referendum na kome se građani ove španske pokrajine izjašnjavaju da li će ostati u sastavu kraljevine ili će se njihova budućnost okrenuti ka nezavisnosti. Foto EPA. JOŠ SRODNIH VESTI. "ZA KATALONSKU REPUBLIKU": ...и још »

Katalonski policajci zaplakali štiteći sugrađane; Fudbalski klubovi u generalnom štrajku (FOTO/VIDEO) - Вечерње Новости

Izaslanik i šefa delegacije katalonske vlade u Austriji Adam Kasals podsetio je da članom 7 Povelje EU može biti pokrenut postupak protiv Španije čak i eventualno da Španija bude izbačena iz EU ...и још »

Referendum o nezavisnosti Katalonije - Vreme

Za izlazak iz Španije glasalo 90 odsto birača, izlaznost 42,3 odsto. Pokušaj Madrida da osujeti referendum kontraproduktivan. Ustavna kriza potresa Španiju nakon referenduma 1. oktobra u Kataloniji, jednoj od sedamnaest španski ahutonomnih regija na ...и још »

Šta je važno znati o sukobu Rajoya sa Kataloncima? - Radio Slobodna Evropa

Katalonski građani uz snažanu podršku regionalnih vlasti i žestoko protivljenje vlade Španije, u nedjelju 1. oktobra održavaju referendum o nezavisnosti. Referendumsko pitanje glasi: "Želite li da Katalonija postane nazavisna država u formi republike?".и још »

KAKO JE SVE POČELO? Evo zašto Katalonija želi da se otcepi od Španije - Kurir

Dok u Barseloni pripremaju slavlje, iz Madrida šalju policajce u nameri da spreče održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije zakazanog za prvi oktobar. Šta se krije iza želje Katalonaca za otcepljenjem? Za odgovore na ova pitanje potrebno je ...и још »

Katalonija i ekonomija - Deutsche Welle

Hoan Kanadel vodi najpoznatiju benzinsku pumpu u Kataloniji nedaleko od Barselone. Pumpa se može prepoznati još iz daljine po velikoj Esteladi, katalonskoj zastavi i po ogromnom posteru koji visi na krovu i na kojem je ispisano veliko „Si". To „Si" ili ...и још »

Katalonija: 90 odsto birača glasalo za nezavisnost - Vijesti

Devedeset odsto glasača na nedjeljnom referendumu u Kataloniji je glasalo za nezavisnosti tog regiona od Španije, zvanično je objavljeno noćas u Barseloni na osnovu preliminarnih rezultata glasanja koje je Madrid proglasio ilegalnim. Portparol ...и још »

Referendum u Kataloniji - Радио Телевизија Србије

Uprkos protivljenju zvaničnog Madrida, glasanje na referendumu o nezavisnosti Katalonije počelo je na velikom broju biračkih mesta. Policija pokušava da spreči glasanje, a zabeleženi su i prvi incidenti, javlja specijalni izveštač RTS-a iz Barselone.и још »

Na referendum izašlo 42 odsto; Katalonski lideri: Izglasali smo nezavisnost; Nasilje,krv, brutalno prebijanje obeležili ... - Вечерње Новости

Katalonski referendum o nezavisnoti je završen. Tokom dan u sukobima policije i demonstranata, povređeno je više stotina ljudi. Španska vlada ne priznaje referendum smatrajući ga ilegalnim. Foto Tanjug, AP. JOŠ SRODNIH VESTI. "ZA KATALONSKU ...и још »