This RSS feed URL is deprecated

Šta je važno znati o sukobu Rajoya sa Kataloncima? - Radio Slobodna Evropa

Katalonski građani uz snažanu podršku regionalnih vlasti i žestoko protivljenje vlade Španije, u nedjelju 1. oktobra održavaju referendum o nezavisnosti. Referendumsko pitanje glasi: "Želite li da Katalonija postane nazavisna država u formi republike ...и још »

Противници референдума спалили заставу Каталоније у Барселони - Политика

Барселона - Демостранти који се противе референдуму, заказаном за недељу, о независности Каталоније од Шпаније, током протеста у суботу увече у Барселони попели су се на прозоре седишта регионалних градских власти, спалили каталонску заставу и ...и још »

Referendum o nezavisnosti Katalonije - Vreme

Ustavna kriza potresa Španiju nakon referenduma 1. oktobra u Kataloniji, jednoj od sedamnaest španski ahutonomnih regija na koji je izašlo 42,3 odsto od 5,34 miliona Katalonaca s pravom glasa. Prvi preliminarni rezultati, koje je objavila katalonska ...и још »

PIKE PLAKAO POSLE UTAKMICE: Ja sam ponosni Katalonac, ne moram više da igram za Španiju (VIDEO) - Вечерње Новости

Pike, kao i njegovi sadašnji i bivši saigrači, Ćavi Ernandez i Karles Pujol, glasao je na referendumu za nezavisnost, a potom morao na teren stadiona "Kamp Nou", pošto je Barselona igrala protiv Las Palmasa. JOŠ SRODNIH VESTI. Puđdemon izašao iz ...и још »

Većina Katalonaca za nezavisnost - Radio Slobodna Evropa

Glasanje na referendumu u Kataloniji koji su španski državni organi proglasili nelegalnim okonačno je, a katalonske vlasti su saopštile da je Katalonija glasala za nezavisnost. Istovremeno, Evropska komisija saopštila je da je katalonski referendum ...и још »

Пике у сузама: Ако желе, напустићу репрезентацију - Радио Телевизија Србије

Фудбалер Барселоне Ђерар Пике, један од највећих заговорника независности Каталоније међу спортистима, изјавио је да је поносан на свој народ и поручио да је, уколико Савез то буде тражио, спреман да се повуче из репрезентације Шпаније. "Ја сам ...и још »

Katalonija se priprema da proglasi nezavisnost! - Вечерње Новости

Dan posle istorijskog referenduma koji može da dovede do raspada Španije. Evropska unija: Poštujemo ustavni poredak Španije i osuđujemo nasilje. Demonstranti su u ponedeljak preplavili centralni deo Barselone u znak podrške rezultatima referenduma,foto ...и још »

REAKCIJE NA REFERENDUM U KATALONIJI: Štrahe: Međunarodno pravo inad Ustava; Asanž: Junkeru suspenduj ... - Вечерње Новости

U Kataloniji se danas održava referendum na kome se građani ove španske pokrajine izjašnjavaju da li će ostati u sastavu kraljevine ili će se njihova budućnost okrenuti ka nezavisnosti. Foto EPA. JOŠ SRODNIH VESTI. "Aktivni" Puđdemon čeka izručenje ...и још »

Španija "vri": Zatvorena birališta u Kataloniji, premijer proglasio pobedu - Vesti

Iako je predviđeno da ljudi glasaju na ukupno 2.300 birališta, predstavnici bezbednosnih organa Španije su pojedina mesta zatvorili. DIRECTO | La Guardia Civil rompe los cristales del polideportivo donde tiene previsto votar Puigdemont https://t.co ...и још »

Katalonija i ekonomija - Deutsche Welle

Hoan Kanadel vodi najpoznatiju benzinsku pumpu u Kataloniji nedaleko od Barselone. Pumpa se može prepoznati još iz daljine po velikoj Esteladi, katalonskoj zastavi i po ogromnom posteru koji visi na krovu i na kojem je ispisano veliko „Si". To „Si" ili ...и још »