Најважније вести

Makedonsko tužilaštvo traži pritvor za 14 osoba - B92;

Makedonsko tužilaštvo traži pritvor za 14 osoba - B92

B92Makedonsko tužilaštvo traži pritvor za 14 osobaB92Skoplje -- Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je da je od nadležnog sudije zatražilo pritvor za 14, od ukupno 15 osoba uključenih u nerede u Sobranju u četvrtak. Izvor: Tanjug nedelja, 30.04.2017. | 22:55 ...и још »

Македонско тужилаштво тражи притвор за 14 особа укључених у нереде у Собрању - Политика;

Македонско тужилаштво тражи притвор за 14 особа укључених у нереде у Собрању - Политика

ПолитикаМакедонско тужилаштво тражи притвор за 14 особа укључених у нереде у СобрањуПолитикаСКОПЉЕ – Основно јавно тужилаштво у Скопљу саопштило је вечерас да је од надлежног судије затражило притвор за 14, од укупно 15 особа укључених у нереде у Собрању, у четвртак увече. За једну особу је предложена мера надзора.и још »

Privedeno sedam od 15 osumnjičenih za nasilje u Sobranju - N1 Info;

Privedeno sedam od 15 osumnjičenih za nasilje u Sobranju - N1 Info

N1 InfoPrivedeno sedam od 15 osumnjičenih za nasilje u SobranjuN1 InfoMakedonsko državno tužilaštvo saopštilo je u nedelju uveče da je do sada uhapšeno sedam, od 15 osoba za koje policija sumnja da su učestvovale u nasilju nad poslanicima u Sobranju Makedonije. Izvor: N1. Kako se navodi u saopštenju, nakon ...и још »

PREGLED VESTI koje su obeležile dan! - Pink.rs (саопштења) (блог);

PREGLED VESTI koje su obeležile dan! - Pink.rs (саопштења) (блог)

Pink.rs (саопштења) (блог)PREGLED VESTI koje su obeležile dan!Pink.rs (саопштења) (блог)Supermarketi će tokom prvomajskih praznika imati raznoliko radno vreme. U nedelju i ponedeljak, 30. aprila i 1. maja, neke prodavnice će raditi skraćeno, do 15 časova, neke do pondeva, a veće radnje radiće tokom svih dana praznika, po uobičajenom ...и још »

POSLE NEREDA U SOBRANJU: Saslušanja u toku, uhapšeno pet osoba. Da li će američki zvaničnik PODIĆI TENZIJE? - Pink.rs (саопштења) (блог);

POSLE NEREDA U SOBRANJU: Saslušanja u toku, uhapšeno pet osoba. Da li će američki zvaničnik PODIĆI TENZIJE? - Pink.rs (саопштења) (блог)

Pink.rs (саопштења) (блог)POSLE NEREDA U SOBRANJU: Saslušanja u toku, uhapšeno pet osoba. Da li će američki zvaničnik PODIĆI TENZIJE?Pink.rs (саопштења) (блог)Na ulicama Skoplja danas je mirno. Počela su prva hapšenja ljudi koji se smatraju odgovornim za nerede u Sobranju. U dvodnevnu posetu Makedoniji stigao je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji.и још »

Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnost - B92;

Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnost - B92

B92Ahmeti prenosi Jiovu poruku: Izbor Džaferija je realnostB92Kako navodi "Radio Slobodna Evropa" na makedonskom jeziku, Ahmeti je kazao da ovim prenosi poruku zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Brajana Hojt Jia sa kojim se danas sastao u rezidenciji američkog ambasadora u ...и још »

MKD: Mediji otkrivaju ko je pustio nasilnike u Sobranje - B92;

MKD: Mediji otkrivaju ko je pustio nasilnike u Sobranje - B92

B92MKD: Mediji otkrivaju ko je pustio nasilnike u SobranjeB92Upad u Sobranje u Makedoniji i napadi na poslanike SDMS i Zijadina Selu nisu bili spontani već su koordisani od strane poslanika VMRO-DPMNE. Izvor: B92 nedelja, 30.04.2017. | 19:25. Podeli. Foto: Tanjug/AP. To otkriva makedonskia televizija Alsat-M, ...и још »

Skoplje:Ahmeti preneo poruku zvaničnika SAD da je izbor Džaferija realnost - Танјуг;

Skoplje:Ahmeti preneo poruku zvaničnika SAD da je izbor Džaferija realnost - Танјуг

ТанјугSkoplje:Ahmeti preneo poruku zvaničnika SAD da je izbor Džaferija realnostТанјугMakedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja kojeg treba da podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način, izjavio je lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Ali ...и још »

Скопље:Aхмети пренео поруку званичника СAД да jе избор Џафериjа реалност - Танјуг;

Скопље:Aхмети пренео поруку званичника СAД да jе избор Џафериjа реалност - Танјуг

ТанјугСкопље:Aхмети пренео поруку званичника СAД да jе избор Џафериjа реалностТанјугMакедониjа треба да прихвати реалност, а то jе избор председаваjућег Собрања коjег треба да подрже и они коjи га оспораваjу зато што jе његов избор обављен на легалан и легитиман начин, изjавио jе лидер водеће странке Aлбанаца у ...и још »

Ahmeti: IZBOR DŽAFERIJA JE REALNOST - to je poruka Brajana Hojt Jia - Pink.rs (саопштења) (блог);

Ahmeti: IZBOR DŽAFERIJA JE REALNOST - to je poruka Brajana Hojt Jia - Pink.rs (саопштења) (блог)

Pink.rs (саопштења) (блог)Ahmeti: IZBOR DŽAFERIJA JE REALNOST - to je poruka Brajana Hojt JiaPink.rs (саопштења) (блог)Lider vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI, Ali Ahmeti kaže da Makedonija treba da prihvati realnost, a to je izbor predsedavajućeg Sobranja. Treba da ga podrže i oni koji ga osporavaju zato što je njegov izbor obavljen na legalan i legitiman način ...и још »

Ахмети преноси Јиову поруку: Избор Џаферија је реалност - Политика;

Ахмети преноси Јиову поруку: Избор Џаферија је реалност - Политика

ПолитикаАхмети преноси Јиову поруку: Избор Џаферија је реалностПолитикаСКОПЉЕ – Македонија треба да прихвати реалност, а то је избор председавајућег Собрања којег треба да подрже и они који га оспоравају зато што је његов избор обављен на легалан и легитиман начин, изјавио је лидер водеће странке ...и још »

Krivične prijave i privođenja zbog nereda - RTCG;

Krivične prijave i privođenja zbog nereda - RTCG

RTCGKrivične prijave i privođenja zbog neredaRTCGPolicijska jedinica za nasilni kriminal podnijela je tužilaštvu krivične prijave protiv 15 osoba u vezi sa neredima koji su se desili u četvrtak uveče u Sobranju, od kojih je pet već privedeno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.и још »

Pala krv, preti rat - Vesti;

Pala krv, preti rat - Vesti

VestiPala krv, preti ratVestiViše od 100 osoba, među njima i 20 policajaca i trojica poslanika, povređeno je u Skoplju u četvrtak uveče, nakon što je masa pristalica VMRO-DPMNE (stranke bivšeg premijera Nikole Gruevskog) upala u Sobranje.и још »

ВМРО-ДПМНЕ оптужила СДСМ - Радио Телевизија Војводине;

ВМРО-ДПМНЕ оптужила СДСМ - Радио Телевизија Војводине

Радио Телевизија ВојводинеВМРО-ДПМНЕ оптужила СДСМРадио Телевизија ВојводинеВМРО-ДПМНЕ оптужила је данас СДСМ да су у покушају да спроведу "Тиранску платформу" грубо прекршили Устав, законе и Пословник о раду Собрања и због тога сносе правну и политичку одговорност за ситуацију која се догодила у ...и још »

МУП Македоније: Због нереда у Собрању приведено пет особа - Политика;

МУП Македоније: Због нереда у Собрању приведено пет особа - Политика

ПолитикаМУП Македоније: Због нереда у Собрању приведено пет особаПолитикаСКОПЉЕ - Министарство унутрашњих послова Македоније саопштило је да је Јединица за насилни криминал СУП Скопље Основном јавном тужилаштву поднела кривичне пријаве против 15 лица у вези са нередима који су се десили у ...и још »

Policija uhapsila sedam od 15 osoba koje su učestvovale u nasilju u Sobranju - Blic (сатира) (саопштења);

Policija uhapsila sedam od 15 osoba koje su učestvovale u nasilju u Sobranju - Blic (сатира) (саопштења)

Blic (сатира) (саопштења)Policija uhapsila sedam od 15 osoba koje su učestvovale u nasilju u SobranjuBlic (сатира) (саопштења)Makedonsko državno tužilaštvo saopštilo je večeras da je do sada uhapšeno sedam, od 15 osoba za koje policija sumnja da su učestvovale u nasilju nad poslanicima u Sobranju Makedonije. Foto: georgi licovski / EPA;. Nadležni javni tužilac je ceneći da su ...и још »

Hojt Ji u Skoplju – prioritet sastanak sa Albancima - B92;

Hojt Ji u Skoplju – prioritet sastanak sa Albancima - B92

B92Hojt Ji u Skoplju – prioritet sastanak sa AlbancimaB92Sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem, a do večeri Ji će se sastati i sa liderima ostalih stranaka Albanaca u Makedoniji. To je objavio Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku, ...и још »

Ји стигао у Скопље, прво се састаје са лидерима Албанаца - Политика;

Ји стигао у Скопље, прво се састаје са лидерима Албанаца - Политика

ПолитикаЈи стигао у Скопље, прво се састаје са лидерима АлбанацаПолитикаСКОПЉЕ - Заменик помоћника државног секретара САД Хојт Брајан Ји стигао је у дводневну посету Македонији, а састанке са локалним званичницима ће овог поподнева започети сусретом са лидером ДУИ Алијем Ахметијем, а до вечери Ји ...и још »

On je rekao da sjednica koju je prekinuo u četvrtak još nije završena, i da treba da se nastavi, prenosi MIA. - Vijesti;

On je rekao da sjednica koju je prekinuo u četvrtak još nije završena, i da treba da se nastavi, prenosi MIA. - Vijesti

VijestiOn je rekao da sjednica koju je prekinuo u četvrtak još nije završena, i da treba da se nastavi, prenosi MIA.Vijesti"Ne možete da izaberete predsjednika parlamenta za pola minuta, tajno kao što su oni u četvrtak", kazao je Veljanovski. Prema njegovim riječima, to je svečani trenutak "i to ne možete da radite u ćošku sale". "Taj predsjednik mora da ima legitimitet da ...и још »

Prva hapšenja u Makedoniji, stigao američki izaslanik - Радио Телевизија Србије;

Prva hapšenja u Makedoniji, stigao američki izaslanik - Радио Телевизија Србије

Радио Телевизија СрбијеPrva hapšenja u Makedoniji, stigao američki izaslanikРадио Телевизија СрбијеMakedonska policija uhapsila je četvoricu od ukupno 15 osoba označenih kao organizatori nasilja u parlamentu, u kojem je povređeno stotinak osoba, a zemlja dovedena na ivicu vanrednog stanja. U Skoplje, na susrete sa liderima, stigao je američki ...и још »