This RSS feed URL is deprecated

Slučaj 'Haradinaj': Kako srpska vlast ne shvata šta je pravna država - Radio Slobodna Evropa

Kako srpska vlast shvata pravnu državu i podelu vlasti na tri grane, u kojoj je treća, sudska, nezavisna od legislativne i izvršne vlasti najbelodanije pokazuju reakcije Beograda na odluku francuskog suda u Kolmaru da ne izruči Srbiji bivšeg komandanta ...и још »

A sad obračun: Haradinaj protiv Tačija - Vesti

Dva glavna lidera kosovskih Albanaca imaju mnogo toga zajedničkog - ratnu prošlost, mržnju prema Srbiji, koalicije koje su imali, i samo jednu stvar koja ih sada razdvaja: borbu za vlast. Reuters. Glavni lideri kosovskih Albanaca: Ramuš Haradinaj i ...и још »

Vučić: Srbija nije prekinula diplomatske odnose s Francuskom - N1 Info

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije prekinula diplomatske odnose sa Francuskom posle odluke francuskog Apelacionog suda da odbije zahtev za izručenje bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinja, ali da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju ...и још »

SLUČAJ HARADINAJ Evo zašto stručnjaci NISU IZNENAĐENI odlukom francuskog suda - Blic (сатира) (саопштења)

Oslobađajuća presuda Ramušu Haradinaju u Francuskoj bila je praktično za ceo svet očekivana bez obzira na to što su strane agencije prvo izvestile da je lider OVK izručen Beogradu. Zločinac u Prištini dočekan kao heroj Foto: Petrit Prenaj / EPA ...и још »

Štite li se državni interesi bojkotom putovanja u Francusku? - N1 Info

Srbija se neće mešati u unutrašnje stvari Makedonije, niti u to ko će biti na vlasti u toj zemlji, rekao je šef diplomatije Ivica Dačić. Poručuje da je Srbiji važna stabilnost u regionu. S druge strane odnosi s Francuskom su nestabilni, posle ...и још »

DRAŠKOVIĆ UDARIO Vučićeva odluka o Francuskoj je u korist naše štete - Alo! (саопштења)

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da je odluka o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da Srbiji izruči Ramuša Haradinaja, osumnjičenog za ratne zločine, u "korist naše štete". Vuk Drašković, Foto: Zoran ...и још »

Tromesečni bojkot Francuske zbog izostanka izvinjenja? - N1 Info

Odnosi sa Francuskom posle oslobađanja Ramuša Haradinaja i dalje su glavna politička tema u Srbiji. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da odluku da se u Francusku ne putuje tri meseca nije donela vlada, već da je u pitanju njegov zahtev ministrima ...и још »

Milivojević: Odnosi s Francuskom na najnižem mogućem nivou - N1 Info

Zbog odluke francuskog suda da ne izruči Srbiji bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja Vlada priprema niz bilateralnih mera, potvrđeno je za N1. Jedna podrazumeva zabranu putovanja u Francusku svim zvaničnicima na tri meseca. Kakve bi mogle biti ...и још »

OŠTRO "Grobari" popljuvali Francuze zbog Haradinaja (FOTO) - Alo! (саопштења)

Čitavu Srbiju potresla je skandalozna odluka francuskog suda u Kolmaru o puštanju bivšeg teroriste OVK Ramuša Haradinaja na slobodu i poništavanju zahteva naše zemlje za njegovu ekstradiciju, zbog zločina koje je počinio devedesetih na Kosovu i ...и још »

Ивица Дачић: Реакција Србије на пуштање Харадинаја је "примерена" - Нова српска политичка мисао

БЕОГРАД - Повлачење српског амбасадора из Француске на консултације и неучествовање три месеца на скуповима у тој земљи је примерена мера којој је Србија показала Француској да се противи и не слаже са одлуком њиховог суда да Рамуш Харадинај буде ...и још »