This RSS feed URL is deprecated

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Šta sadrži studija Branislava Krstića "Kosovo pred sudom istorije" s predlogom o preuređenju Kosova u dva entiteta na koju skreće pažnju Nebojša Čović. PREUREĐENJE KOSOVA: Dva entiteta po predlogu Branislava Krstića. Potpredsednik Vlade Srbije ...и још »

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

„Srpski ministar spoljnih poslova se zalaže za podelu Kosova“ – naslov je članka objavljenog na portalu lista Handelsblat: „Tako bi konflikt koji traje decenijama oko bivše srpske pokrajine koju sada naseljavaju gotovo samo još Albanci, mogao da bude ...и још »

Kome sve smeta Oliver Ivanović? - Данас

Desilo se to u Kosovskoj Mitrovici, a prema prvim rečima Oliver Ivanović ne veruje da su mu automobil zapalili Albanci, što bi moglo značiti da se našao na meti ili “svojih” Srba ili nekih interesnih grupa u okviru Eulex-a. Druga opcija, iako može da ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Foto Tanjug/Dragan Kujundžić. JOŠ SRODNIH VESTI. Vučić obišao Zemunsku gimnaziju, najavio ...и још »

ISTORIČARKA JELENA GUSKOVA: Vučić je potpisao ono što ni Tadić nije hteo, Kosovo je tek početak - Kurir - Dnevne novine

O nedavnoj Inicijativi za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu Aleksandra Vučića pričalo se u celom regionu, a o tome je i Jelena Guskova, ekspert za balkanska pitanja, istoričar i inostrani član SANU, govorila u jednoj radijskoj emisiji ...и још »

Na pola puta ka priznanju Kosova - Данас

Pritom previđa da je taj dijalog već otvoren briselskim razgovorima sa „privremenim organima iz Prištine“, koji treba da dovedu do „normalizacije odnosa“ sa samoproklamovanom državom kosmetskih Albanaca nazvanom Kosovo. Briselski razgovori su ...и још »

АНТОНИЋ ЖЕСТОКО УПОЗОРИО ВУЧИЋА ЗБОГ КОСОВА: Издаја је злочин који не застарева - Правда

Од почетка су многи слутили, много пре позива на „унутрашњи дијалог“, много пре Бриселског споразума, чак и пре него што су „издајничке жуте“ на власти замениле „напредне патриоте“ – доћи ће и тај тренутак. Доћи ће дан када ће самозвани ...и још »

Prokić: Vučić je došao na vlast da potpiše konačno rešenje za Kosovo - Radio Slobodna Evropa

Dramski pisac Nenad Prokić za Zašto komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da veruje da je pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova. "On jeste pravi čovek za to ne više ni kao predsednik, ne više ni kao premijer, već zato što ima iz ...и још »

PODELA, AUTONOMIJA, KIPARSKI MODEL Ovo su najnoviji predlozi za KOSOVO izneti nakon Vučićevog poziva na ... - Blic (саопштења)

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog i razmatra na koji način bi trebalo rešiti problem Kosova i Metohije, pojedini scenariji za prevazilaženje ovog problema su se već pojavili. Foto: Blic / RAS Srbija. Podela Kosova i ...и још »