This RSS feed URL is deprecated

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović predložio je 18. maja 2001. da na Kosovu budu stvorena dva entiteta — srpski i albanski, kako bi bilo pomireno istorijsko pravo Srba i etničko pravo Albanaca. Srpski entitet bio bi pod zaštitom jugoslovenske ...и још »

Guskova: Kasno za dijalog o Kosovu - Данас

Ona je za Prvi program Radio Beograda izjavila da je poziv za unutrašnji dijalog o Kosovu došao „kada je toliko papira potpisano, kada je godinama trajao taj pregovarački proces, kada je sve pri kraju“ i upitla zašto o tome ne bi bio raspisan ...и још »

Varadi: Srbi na KiM moraju imati teritorijalnu i personalnu autonomiju - Радио Телевизија Србије

Linija ispod koje se ne smeju spustiti srpski interesi jeste teritorijalna i personalna autonomija za Srbe na Kosovu i Metohiji, kaže Tibor Varadi, akademik, profesor prava, koji je zastupao Srbiju u međunarodnim procesima. Konsenzus je malo verovatan ...и још »

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

„Srpski ministar spoljnih poslova se zalaže za podelu Kosova“ – naslov je članka objavljenog na portalu lista Handelsblat: „Tako bi konflikt koji traje decenijama oko bivše srpske pokrajine koju sada naseljavaju gotovo samo još Albanci, mogao da bude ...и још »

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. Foto Tanjug/Dragan Kujundžić. JOŠ SRODNIH VESTI. Vučić: Nisu nama protivnici Albanci, već oni koji ...и још »

DAČIĆ POVODOM DIJALOGA O KOSOVU: Razgraničenje na "srpsko i albansko", uz zaštitu manastira i ZSO na jugu - Вечерње Новости

Lider SPS-a Ivica Dačić kaže da će prilikom dijaloga o Kosovu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom proveriti mogućnost "razgraničenja" na "srpsko i albansko". Foto Tanjug/Rade Prelić. JOŠ SRODNIH VESTI. Seljimi najavio rušenje Tačija ...и још »

Na pola puta ka priznanju Kosova - Данас

Pritom previđa da je taj dijalog već otvoren briselskim razgovorima sa „privremenim organima iz Prištine“, koji treba da dovedu do „normalizacije odnosa“ sa samoproklamovanom državom kosmetskih Albanaca nazvanom Kosovo. Briselski razgovori su otpočeli ...и још »

Слободан Антонић: Дошао је и тај час - Нова српска политичка мисао

Од почетка су многи слутили, а ми, који ових дана пишемо на ФСК, то смо одавно схватили (овде), много пре позива на „унутрашњи дијалог“, много пре Бриселског споразума, чак и пре него што су „издајничке жуте“ на власти замениле „напредне патриоте ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Варади: Срби на КиМ морају имати територијалну и персоналну аутономију - Радио Телевизија Србије

Линија испод које се не смеју спустити српски интереси јесте територијална и персонална аутономија за Србе на Косову и Метохији, каже Тибор Варади, академик, професор права, који је заступао Србију у међународним процесима. Консензус је мало вероватан ...и још »