This RSS feed URL is deprecated

Видовдан у цркви Лазарици - Српска Православна Црква

Уочи Видовдана, када црква Лазарица прославља свога ктитора и заштитника Светог великомученика кнеза Лазара, свечано бденије су служили протојереј-ставрофор Љубиша Милошевић, архијерејски намесник прота Будимир Којић, прота ставрофор Љубивоје ...и још »

Lazarev grad pun svetinja - Вечерње Новости

Šta sve Kruševac čuva iz vremena kneza Lazara Hrebeljanovića, osnivača grada. U Lazarici se čuvaju vratni pršljen slavnog srpskog kneza, delovi moštiju Svetog Vida i Jelene Balšić. Sofija BABOVIĆ. JOŠ SRODNIH VESTI. U RS obeležen Vidovdan · Ekspoze ...и још »

Vidovdan, dan kada je stradao knez Lazar: Srbi će se uvek sećati ovog! - Kurir - Dnevne novine

Srpska pravoslavna crkva 28. juna obeležava Vidovdan, praznik za koji je svaki Srbin neraskidivo vezan. To je dan kada je pogubljen knez Lazar, mnogi kažu da je to dan kada je počela propast Srpskog carstva. Knez Lazar, koji je vladao od 1371. do 1389 ...и још »

Симбол трајања народа - Политика

Наш народ данас врши свету дужност за будућа поколења, као што су наши стари вршили за нас. Свестан да је достојан потомак косовских мученика, он греде стопама њиховим И будућа поколења, деца и унуци наши ради чије будућности и наши стари и ми сада ...и још »

PRAZNIK UTKAN U SAMU SRŽ NAŠEG NARODA: Ko je Srbin i srpskoga roda danas slavi Vidovdan - Kurir - Dnevne novine

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici obeležavaju danas praznik posvećen Svetom mučeniku knezu Lazaru i Svetim srpskim mučenicima, koji je u narodu poznat kao Vidovdan. foto: Printscreen/Youtube. Vidovdan je nepokretni praznik koji se uvek ...и још »

DANAS JE VIDOVDAN Dan koji OTVARA OČI - Blic (саопштења)

Iako je Srpska pravoslavna crkva Vidovdan počela da obeležava tek u 19. veku, ovaj praznik ima duboko ukorenjenu tradiciju u srpskom narodu. Još od Kosovske bitke naovamo, ne postoji mnogo praznika koji imaju veću simboliku na našem podneblju. O ...и још »

Slavimo Vidovdan: Ovo su običaji koji prate jedan od najvećih praznika - Blic (саопштења)

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Vidovdan, dan starog slovenskog božanstva Vida, zaštitnika vida i iscelitelja bolesti očiju. Vidovdan sa sobom nosi mnogo lepih običaja Foto: Profimedia. Crkva je u svoje kalendare ovaj praznik unela ...и још »

Brčko proslavilo Vidovdan - Blic (саопштења)

Svetom arhijerejskom liturgijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom, koju je služio Mitropolit dabrobosanski i episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a potom i litijom koju je predvodio kroz grad, danas je u Brčkom proslavljen veliki ...и још »

UOČI VIDOVDANA Devojke, uradite ovo večeras i saznajte za koga ćete se udati - Alo! (саопштења)

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Vidovdan, praznik za koji su vezani brojna verovanja i običaji. spavanje krevet san. Ilustracija, Foto: Profimedia.rs. Sutra se obeležava Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika. Za ...и још »

VELIKI PRAZNIK Danas je Vidovdan, ovo nikako nemojte raditi - Alo! (саопштења)

Vidovdan je nepokretni verski praznik koji praznuje Srpska pravoslavna crkva 28. juna i jedan od najvećih srpskih praznika. Značaj Vidovdana za srpski narod proističe iz istorijskih događaja koji su vezani za taj datum, a od svih je najznačajniji ...и још »