This RSS feed URL is deprecated

Alban Ukaj: Danas više nije sramota mrzeti - Данас

Festival „Miredita, dobar dan“, koji već četvrtu godinu za redom predstavlja kulturnu scenu Kosova u Beogradu, otvoren je u Domu omladine uprkos protestima članova srpskog sabora Zavetnici. 6. Piše: M. Krtinić. Beograd 31. maj 2017. 23:15. Foto: FoNet ...и још »

Vučić za RSE: Vreme da razgovaramo o Ustavu i Kosovu - Voice of America

Želim hrabro da otvorim raspravu o Kosovu, ali da zaboravimo da smo mi jedini koji odlučuju i da znamo kakva je uloga Albanaca, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pančevu. Radio Slobodna Evropa: Nakon polaganja zakletve za predsednika ste ...и још »

Srbi protiv Srba na kosovskim izborima - Radio Slobodna Evropa

Predstavnici srpske zajednice na Kosovu ocenjuju da se vodi prljava kampanja između srpskih partija i koalcija, a da je na to bitno uticao stav Beograda da podrži samo jednu listu – Srpsku listu. Iz redova srpske zajednice na predstojećim prevremenim ...и још »

Otvaren festival "Mirdita-dobar dan", Zavetnici protestovali zbog Atifete Jahjage - Вечерње Новости

Glumac Aljban Ukaj otvorio je večeras festival "Mirdita, dobar dan!" u beogradskom Domu omladine, uprkos protestima pripadnika Srpskog sabora Zavetnici koji su pevali tradicionalne pesme sa Kosova i Metohije, i uzvikivali "Kosovo je srce Srbije ...и још »

Novi predsednik pita Srbiju o Kosovu - Radio Slobodna Evropa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za RSE izjavio da će otvoriti dijalog o budućnosti Srbije koji će trajati nekoliko meseci i u kome očekuje učešće ne samo političkih partija, već i nevladinog sektora, crkvenih zajednica, građana… Tema će biti ne ...и још »

Pobeda Srpske liste, pobeda srpskog naroda na KiM - Вечерње Новости

Sa predizbornog skupa Srpske liste koji je danas održan u Gračanici poručeno je da je pobeda ove stranke pobeda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da će se svim političkim sredstvima suprostaviti formiranju kosovske vojske. Na skupu koji je održan u ...и још »

Kosovo i Metohija - Tabloid

Predstojeći parlamentarni separatistički izbori na Kosovu i Metohiji, u organizaciji samoproglašene republike Kosovo, na kojima se pojavljuje šest srpskih lista, pokazuju katastrofalnu nacionalnu politiku diktatorskog režima Aleksandra Vučića. Mada ...и још »

Ustav, Kosovo i Vučićev "unutrašnji dijalog" - N1 Info

Da li će Srbija menjati Ustav i šta je predsednik u prvom govoru po polaganju zakletve podrazumevao pod "unutrašnjim dijalogom" o Kosovu? Izvor: N1. Teze koje je izneo obraćajući se poslanicima i gostima u Skupštini Srbije u sredu, u javnosti su ...и још »

Заветници прекинули шиптарски фестивал “Мирдита”! - Видовдан.орг

Српски сабор Заветници одржао је протестну конференцију испред Дома омладине у Београду поводом отварања фестивала „Мирдита, добар дан“ који се одржава у организацији прозападног невладиног сектора, а под покровитељством „Министарства омладине и ...и још »

Umesto jedinstva, prepucavanje srpskih lista na Kosovu - N1 Info

Još nešto manje od dve nedelje ostalo je do vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu. Među Srbima i dalje nema dogovora o izlasku na izbore na zajedničkoj listi - naprotiv, stiče se utisak da je fokus kampanje šest srpskih lista međusobno prepucavanje ...и још »