This RSS feed URL is deprecated

Otvaren festival "Mirdita-dobar dan", Zavetnici protestovali zbog Atifete Jahjage - Вечерње Новости

Glumac Aljban Ukaj otvorio je večeras festival "Mirdita, dobar dan!" u beogradskom Domu omladine, uprkos protestima pripadnika Srpskog sabora Zavetnici koji su pevali tradicionalne pesme sa Kosova i Metohije, i uzvikivali "Kosovo je srce Srbije ...и још »

Đurić: Vučić Srbiju voli više od sebe - Blic (сатира) (саопштења)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras u Leposaviću da je Srbija dobila predsednika i čoveka koji Srbiju voli više od sebe samog i da je to vrlo važno za sve. Marko Đurić Foto: Wikipedia. Marko Đurić. Đurić je na ...и још »

Alban Ukaj: Danas više nije sramota mrzeti - Данас

Na platou ispred Doma omladine bilo je tridesetak članova ovog pokreta koji su držali slike Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i pravoslavnih manstira sa teritorije Kosova. Novinarima se zatim obratila članica predsedništva ovog pokreta Milica Đorđević ...и још »

Srbi protiv Srba na kosovskim izborima - Radio Slobodna Evropa

Predstavnici srpske zajednice na Kosovu ocenjuju da se vodi prljava kampanja između srpskih partija i koalcija, a da je na to bitno uticao stav Beograda da podrži samo jednu listu – Srpsku listu. Iz redova srpske zajednice na predstojećim prevremenim ...и још »

Novi predsednik pita Srbiju o Kosovu - Radio Slobodna Evropa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za RSE izjavio da će otvoriti dijalog o budućnosti Srbije koji će trajati nekoliko meseci i u kome očekuje učešće ne samo političkih partija, već i nevladinog sektora, crkvenih zajednica, građana… Tema će biti ne ...и још »

Ustav, Kosovo i Vučićev "unutrašnji dijalog" - N1 Info

Da li će Srbija menjati Ustav i šta je predsednik u prvom govoru po polaganju zakletve podrazumevao pod "unutrašnjim dijalogom" o Kosovu? Izvor: N1. Teze koje je izneo obraćajući se poslanicima i gostima u Skupštini Srbije u sredu, u javnosti su ...и још »

Заветници прекинули шиптарски фестивал “Мирдита”! - Видовдан.орг

Српски сабор Заветници одржао је протестну конференцију испред Дома омладине у Београду поводом отварања фестивала „Мирдита, добар дан“ који се одржава у организацији прозападног невладиног сектора, а под покровитељством „Министарства омладине и ...и још »

Vučić za RSE: Vreme da razgovaramo o Ustavu i Kosovu - Voice of America

Želim hrabro da otvorim raspravu o Kosovu, ali da zaboravimo da smo mi jedini koji odlučuju i da znamo kakva je uloga Albanaca, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pančevu. Radio Slobodna Evropa: Nakon polaganja zakletve za predsednika ste ...и још »

Vučić: Dovesti problem Kosova na racionalnu ravan - N1 Info

Želim da otvorim društveni dijalog o Ustavu i odnosu prema Kosovu i Metohiji i regionu, kaže za Radio Slobodna Evropa predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Odgovarajući na pitanje da li njegove reči nakon polaganja zakletve, da treba povesti unutrašnj ...и још »

ЕРДОГАН ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: И Аустрија се окреће против њега! - Правда

Аустријски канцелар Кристијан Керн најавио је да жели да спречи предизборне наступе турских политичара у Аустрији. Ердоган (Илустрација: Правда). Он је, гостујући у дневнику аустријске државне телевизије ОРФ, казао да се код предстојећег референдуму ...и још »