This RSS feed URL is deprecated

Posjeta Pensa ubrzaće rješavanje crnogorske krize? - Radio Slobodna Evropa

Dan nakon istorijske posjete američkog potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori, sumiraju se utisci i odmjeravaju njeni efekti kako na spoljašnjem tako i na unutrašnjem planu. Kao ključno pitanje nameće se koliko će Pensov nenajavljen razgovor sa ...и још »

Pens: Budućnost zemalja Zapadnog Balkana je na Zapadu; Marković od uzbuđenja pogrešio ime hotela - Вечерње Новости

Američki potpredsednik Majk Pens zvanično se danas sastao sa svojim domaćinom, premijerom Crne Gore Duškom Markovićem, a nakon susreta rekao je da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana na Zapadu. Pens je na zajedničkoj konferenciji za novinare zahvalio ...и још »

Pens u Crnoj Gori, posjeta značajna za Zapadni Balkan - Radio Slobodna Evropa

Potpredsjednik Sjedinjenih država Majk Pens (Mike Pence) sa suprugom Karen sletio je na podgorički aerodrom danas kasno popodne, a dočekao ga je crnogorski premijer Duško Marković sa suprugom Natom. Pens i Marković su se zadržali nekoliko minuta u ...и још »

Pens: Budućnost Balkana je na Zapadu - Radio Slobodna Evropa

Porukom da je budućnost Zapadnog Balkana na Zapadu, počeo je drugi dan zvanične posjete potpredsjednika Sjedinjenih Država Majka Pensa (Mike Pence) Crnoj Gori. Pens je pred liderima zemalja regiona okupljenih u ili oko Američko-jadranske povelje, za ...и још »

Pens u Podgorici: "Moskva na silu crta granice" - Balkan Magazin

Američki potpredsednik Majk Pens sastao se sa zvaničnicima u Podgorici i poručio da je budućnost Balkana na Zapadu, ali i da Rusija "hoće na silu da crta nove granice". Priština će ponovo pokušati da uđe u Interpol. Zagreb tvrdi da nije prekršio SSP ...и још »

Америка ће бранити балтичке земље од Русије - Политика

Сједињене Америчке Државе према Руској Федерацији тренутно спроводе координисану акцију притиска, јер је, уз санкције које је у петак поново изгласао Сенат, у функцији тога и турнеја утицајног америчког потпредседника Мајка Пенса. У тренутку када су ...и још »

Jača uloga Crne Gore u regionu, sa SAD dogovoreno i kako da nazdravljaju - Vijesti

Potpredsjednik Sjedinjenih Država Majk Pens u utorak stiže u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori i on je najviši američki zvaničnik koji je došao u Crnu Goru. Njegov domaćin biće premijer Duško Marković. To će biti njihov treći susret, poslije februarskog na ...и још »

Амерички потпредседник у најмлађој чланици НАТО-а - Политика

Подгорица – Други човек Америке, Мајк Пенс, уз опсежне мере безбедности, стигао је у Црну Гору, где ће присуствовати самиту Јадранске повеље у Подгорици, који ће окупити председнике или премијере земаља чланица – Хрватске, Босне и Херцеговине ...и још »

I. Sekulić Šoć - Od Džeksona do Pensa - RTCG

Iako razlike u svim parametrima između Crne Gore i Amerike nijesu pogodovale bližim odnosima dviju država, može se reći da je kratak period zvaničnih odnosa s početka 20. vijeka bio prijateljski i srdačan. 240260. Isidora Sekulić Šoć. Za zvanični ...и још »

Potpredsednik SAD stigao u Crnu Goru - Voice of America

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, stigao je na podgorički aerodrom, čime je počeo dvodnevnu zvaničnu posjetu Crnoj Gori. Na aerodromu u Podgorici, uz najviše državne počasti, američkog potpredsjednika dočekao je premijer Duško ...и још »