This RSS feed URL is deprecated

Vučić: Nećemo u NATO, nećemo u ODKB, hvala! - Вечерње Новости

NIŠ - Moj poziv na dijalog ne znači priznanje Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio "svetskim silama" da ne vode srpsku politiku. On je to rekao povodom pitanja novinara kako vidi izjavu ruske istoričarke Elene Guskove da ...и још »

Дачић: Критичари мог предлога би да предају цело Косово - Радио Телевизија Србије

Министар спољних послова и лидер СПС-а Ивица Дачић узвратио је онима који критикују његов предлог о разграничењу, као начин решавања питања Косова и Метохије, тврдњом да они заправо желе да предају Албанцима цело Косово. "Јасно сам изнео свој предлог ...и још »

Pomirenje prava Srba i Albanaca - Vreme

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović predložio je 18. maja 2001. da na Kosovu budu stvorena dva entiteta — srpski i albanski, kako bi bilo pomireno istorijsko pravo Srba i etničko pravo Albanaca. Srpski entitet bio bi pod zaštitom jugoslovenske ...и још »

Варади: Срби на КиМ морају имати територијалну и персоналну аутономију - Радио Телевизија Србије

Линија испод које се не смеју спустити српски интереси јесте територијална и персонална аутономија за Србе на Косову и Метохији, каже Тибор Варади, академик, професор права, који је заступао Србију у међународним процесима. Консензус је мало вероватан ...и још »

Varadi: Srbi na KiM moraju imati teritorijalnu i personalnu autonomiju - Радио Телевизија Србије

Linija ispod koje se ne smeju spustiti srpski interesi jeste teritorijalna i personalna autonomija za Srbe na Kosovu i Metohiji, kaže Tibor Varadi, akademik, profesor prava, koji je zastupao Srbiju u međunarodnim procesima. Konsenzus je malo verovatan ...и још »

Čolaku: Beograd da se uzdrži od priča o podeli Kosova - Radio Slobodna Evropa

Unutrašnja rasprava o Kosovu, na koju je pozvao srpski predsednik Aleksandar Vučić, ne bi trebalo da bude platforma za promovisanje "svakojakih ideja ili predloga". To u izjavi za Radio Slobodna Evropa navodi šef kabineta predsednika Kosova Hašima ...и још »

Podela Kosova – „probni balon Beograda“ - Deutsche Welle

Ne može se zamisliti da će se Kosovari složiti sa naelektrisanim korigovanjem granica sa Srbijom, piše štampa na nemačkom o ideji šefa srpske diplomatije Ivice Dačića o podeli Kosova. Predlog se naziva „kontroverznim“. NATO Osterweiterung (Getty Images ...и још »

Вучић: Иако Срби још нису спремни, нећу попустити - Радио Телевизија Србије

Желим да отворено и фер разговарамо о решењу косовског конфликта, поручује председник Србије Александар Вучић. Та дебата ће за све нас имати лековито дејство, сматра Вучић. Председник Србије Александар Вучић истакао је да жели, у вези са Косовом, да ...и још »

DAČIĆ POVODOM DIJALOGA O KOSOVU: Razgraničenje na "srpsko i albansko", uz zaštitu manastira i ZSO na jugu - Вечерње Новости

Prvi potpredsednik vlade i lider SPS-a Ivica Dačić kaže da će prilikom dijaloga o Kosovu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem još jednom proveriti mogućnost "razgraničenja" na "srpsko i albansko" za koje se, podseća, godinama zalagao, a da će ...и још »

Prokić: Vučić je došao na vlast da potpiše konačno rešenje za Kosovo - Radio Slobodna Evropa

Dramski pisac Nenad Prokić za Zašto komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da veruje da je pravi čovek za rešavanje pitanja Kosova. "On jeste pravi čovek za to ne više ni kao predsednik, ne više ni kao premijer, već zato što ima iz ...и још »